Pelifoorumeita

Pelien ystäville netistä löytyy monia paikkoja, joissa jakaa niin pelikokemuksiaan kuin tehdä arvosteluja peleistä. Oli sitten pelisi lautapeleistä tietokonepeleihin, roolipeleistä pelikonsoleihin, kaikkiin löytyy jokin keskustelufoorumi.

Suosituimmat keskustelun aiheet ainakin konsolin.net-verkkosivulla liittyvät uusimpiin peleihin kuten GTA 5, Battelfield 4 sekä Watch Dogs. Konsolin.net on yksi suurimmista peliaiheisista keskustelupalstoista, joissa keskustelu on avoinna niin tietokoneella pelaajille kuin pelikonsoleita käyttävillekin. Tänä päivänä myös mobiilipelaaminen on suosittua ja kirvoittaa sekin keskusteluita. Kuin muillakin foorumeilla, juttujen lukeminen ei vaadi rekisteröintiä mutta keskusteluihin osallistuminen kyllä. Sivuilta löytyy myös linkit muille foorumeille kuten NintendoFIN, PlaystationFIN sekä XBoxFin, jotka siis ovat eri pelikonsoleihin keskittyneitä palstoja.

On yleistä että lehtien sivuilla on myös keskustelupalsta lukijoilleen ja näin on myös Pelaaja-lehden sivuilla. Keskustelujen topicit eli aiheet kimpoilevat niin pelien tunnistamisesta pelistä napatun kuvakaappauksen avulla kuin myös aihe niille, jotka etsivät peliseuraa.

Luulisi ettei kaikki pelikeskustelut millään voisi kerätä pelaajia sivuilleen, sen verran monta niitä löytyy mutta myöskin Pelaajalauta-verkkosivu on hyvin aktiivinen pelifoorumi kaikille pelaajille. Se mainostaa itseään riippumattomana peliyhteisönä, lieneekö sen voisi sitten tulkita niin, että ei ole niin tarkkaa mitä peliä pelaat, kunhan pelaat.

Pelibbs on myöskin keskustelusivusto pelaajille. Tosin, jos alkaa kypsyttämään jauhaminen pelikuvioista (mikä kyllä epäilyttää tosipelaajien kohdalla) niin aivoja voi tuuletella myös yleisen pelikeskustelun ulkopuolella, vaikka keskustellen siitä, mikä snack sopii parhaiten pelin ääressä syötäväksi. Tiesitkö muuten että Club Sandwich olisi yhden tarinan mukaan juuri pelaajille (tosin korttipelien pelaajille) tehty, sillä se oli helposti yhdellä kädellä syötävä leipä?